Όσοι δεν γνωρίζατε τη Μανολία, πήρατε μία γεύση από τη δουλειά της πριν λίγες μέρες μέσα από το Blog μιας και πρόσφερε ένα κομμάτι από την τελευταία της συλλογής σε μία πολύ μεγάλη τυχερή. Σήμερα θα μιλήσουμε μαζί της και θα μας δώσει λίγα στοιχεία για τον χαρακτήρα της, τη ζωή της αλλά και τις συλλογές κοσμημάτων της.
 
1. Πριν μιλήσουμε για τα κοσμήματά σου, πες μας κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για εσένα.
Eχω γεννηθεί στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από το πιο όμορφο νησί, τη Ζάκυνθο. Οι αναμνήσεις που έχω από μικρό παιδί είναι τα ατελείωτα παιχνίδια στο χωριό και οι βουτιές στις καταγάλανες θάλασσες, μαζεύοντας κοχύλια και ακούγοντας καντάδες. Τελειώνω το τμήμα Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα ακολουθήσω τη σχολή αργυροχρυσοχοίας για να μάθω μέσα από την τεχνική πώς πρέπει να υλοποιώ τις ιδέες μου.
 
2. Με το κόσμημα πώς αποφάσισες να ασχοληθείς και να φτιάξεις και το δικό σου brand?
Ήταν τότε θυμάμαι, που εκφραζόμουν μέσω της ζωγραφικής και των χάρτινων κατασκευών. Μεγαλώνοντας έφτιαχνα κολιέ από τα κοχύλια που μάζευα στις καλοκαιρινές μου διακοπές στο νησί. Έφτιαχνα πολλά και πάντα τα χάριζα στις φίλες μου, στη μαμά μου και στις θείες μου. Αργότερα άρχιζα να αγοράζω απ’ το Μοναστηράκι τις πιο όμορφες χάντρες και έτσι να υλοποιώ τις ιδέες μου. Επειτα εξελιχθηκα αρκετά παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθαίνοντας νέες τεχνικές.
 
3. Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις τη συλλογή σου με δύο λέξεις, ποιές θα ήταν αυτές?
Unique Romance | Αθεράπευτα ρομαντική.
01
 
4. Από πού αντλείς έμπνευση για τα κοσμήματά σου και ποιά είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιείς?
H έμπνευση μου έρχεται από οτιδήποτε, μια βόλτα στη θάλασσα ένα λουλούδι την άνοιξη, το φύσημα του αέρα… Τα σημάδια της φύσης και οι όμορφες στιγμές της ζωής μου, μου δίνουν έμπνευση για δημιουργία. Ημιπολύτιμοι λίθοι,μπρούτζος και ασήμι είναι τα υλικά που χρησιμοποιώ. Τα συνδέω μεταξύ τους και βγαίνει το μοναδικό κόσμημά μου.
 
5. Τί συμβαίνει με το χειροποίητο προϊόν? Πιστεύεις ότι είναι εφικτό ένας δημιουργός να κοστολογεί τις δημιουργίες του ανάλογα με τη δουλειά που κάνει;
Το χειροποίητο κόσμημα είναι ιδιαίτερο.Νιώθω πως με τη ψυχή μου και το άγγιγμά μου δημιουργώ και δίνω ενέργεια στη κοπέλα που θα με προτιμήσει. Είναι εφικτό να κοστολογώ τις δημιουργίες μου και προσπαθώ να συνδυάζω την ποιότητα σε μία λογική τιμή. Δυστυχώς όμως ο κόπος των δημιουργών συνήθως δεν ανταμείβεται.
02
6. Τί πιστεύεις πως είναι αυτό που κάνει τα κοσμήματά σου να ξεχωρίζουν?
Πριν δώσω ζωή στις άψυχες πέτρες αφήνω την διαίσθησή μου να με οδηγήσει ώστε να μπορώ να επιλέξω και να συνδυάσω σωστά τα υλικά μου και να έχω το τελικό κόσμημα. Νομίζω ότι για αυτό ξεχωρίζουν.
 
7. Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα κύρια λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν κοσμήματα και αξεσουάρ?
H ομορφιά της γυναίκας σίγουρα υπάρχει και φορώντας διάφορα κοσμήματα αναδεικνύεται. Πολλές για να έχουν μια όμορφη παρουσία πέφτουν στην παγίδα να φορούν ότι είναι της μόδας. Για εμένα όμως σκοπός είναι να τις μυήσω στη μαγεία των κρυστάλων ώστε να τις προσελκύσω στο όμορφο, στο ιδιαίτερο. Το κάθε κόσμημα είναι μοναδικό για την προσωπικότητά τους, ανεξαρτήτως μόδας.
03
8. Πού μπορεί κανείς να βρει κομμάτια της συλλογής σου?
Μπορείτε να μπείτε στο δικό μου κόσμο δημιουργίας, μέσω του eshop μου στο www.jamjar.gr/store/manolia και φυσικά μέσω των social media (facebook και instagram). Θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω κάθε απορία σχετικά με τα χειροποίητα κοσμήματα καθώς και το πώς μπορείτε να τα παραλάβετε. Εύχομαι να απολαύσετε το ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας μου…
 
9. Η συλλογή σου αποπνέει έναν ρομαντικό χαρακτήρα. Τί να περιμένουμε για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015?
Οσο οι ημιπολύτιμοι λίθοι αντανακλούν τα χρώματα της γης, θα αφήνουν ελεύθερο το ένστικτό μου για να δημιουργώ τον καθρέφτη της ψυχής μου. Η καινούρια συλλογή μου θα έχει πιο περίτεχνα κοσμήματα με εντυπωσιακούς και μεγαλύτερους λίθους.
04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.