Chartaetos-Kite | Interview and Giveaway

1. Χρύσα πες μας λίγα λόγια για εσένα και για την απόφασή σου να ασχοληθείς με το χειροποίητο κόσμημα.
Πάντα με γοήτευε η κατασκευή πραγμάτων με τα χέρια μου, κυρίως λόγω της άμεσης επαφής με τα απλά υλικά και λόγω της δυνατότητας να δώσω υπόσταση σε πράγματα που υπήρξαν στη φαντασία μου μόνο.
2. Πότε δημιουργήθηκε ο Χαρταετός και γιατί αποφάσισες να ονομάσεις έτσι το brand σου?
Ο χαρταετός αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, γεμάτη με συναισθήματα όπως η λαχτάρα, η ελευθερία, η ξεγνοιασιά και η χαρά. Η μικρή αυτή δημιουργία με τα ζωηρά της χρώματα, που συνήθως την κατασκευάζαμε με τα ίδια μας τα χέρια, συγκέντρωνε όλο το ενδιαφέρον και την αγάπη μας, έχοντας τη προσμονή να δούμε τον χαρταετό μας να χορεύει στον ουρανό και να μας κάνει να ονειρευτούμε. Το ίδιο, χρόνια μετά, προσπαθώ να κάνω μέσω των κοσμημάτων μου, να επιχειρήσω ένα ταξίδι σε όμορφες αναμνήσεις με την ονειροπόλα διάθεση του Χαρταετού.
01
3. Ποιά είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιείς για τα κοσμήματά σου?
Κύρια υλικά είναι γραμματόσημα, πηλός, υφάσματα, υλικά μοντελισμού, ξύλο, ημιπολύτιμοι λίθοι, vintage στοιχεία κ.ά, και οι τεχνικές που χρησιμοποιώ το διάστημα αυτό είναι κολάζ και υγρό γυαλί.
4. Από που αντλείς έμπνευση για τις δημιουργίες σου?
Από μια όμορφη σκέψη κατά τη διάρκεια μιας ανοιξιάτικης βόλτας.
Από τα χρώματα των εποχών πάνω στο τοπίο.
Από το παιχνίδι που κάνει το φως και η σκιά πάνω στα σοκάκια του νησιού.
Από το χαμόγελο της ανηψιάς μου όταν παίζει με τις χάντρες μου.
02
5. Πώς θα χαρακτήριζες τη συλλογή σου και ποιο κομμάτι είναι το δικό σου αγαπημένο?
Η «αναδημιουργία» είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι και δουλεύω τα κοσμήματά μου, η χρησιμοποίηση παλιών κομματιών και ο συνδυασμός τους με καινούρια υλικά, ένας διάλογος του παλιού και του νέου.
Η πρώτη συλλογή Ανα-δημιουργίες του Χαρταετού προέκυψε από την αδυναμία μου να αποχωριστώ τα παλιά μικρά αντικείμενα και την ανάγκη να τα χρησιμοποιήσω τους σε μία νέα σύνθεση.
Μία από τις παιδικές μου αγάπες ήταν η συλλογή γραμματοσήμων που συνεχώς προσπαθούσα να μεγαλώσω! Η συλλογή αυτή έμεινε αρκετά χρόνια στο συρτάρι μου ώσπου αποφάσισα ότι ήθελα να την ξαναφέρω στη ζωή μου. Με γοήτευαν πάντα τα γραμματόσημα τόσο για την εικαστική αξία τους όσο και για την πραγματική τους λειτουργία στη ζωή μας, το να καταφέρνουν να ταξιδεύουν τα μηνύματά μας σε όλο τον κόσμο. Έτσι, στη συλλογή Φιλοτελισμός, τα γραμματόσημα ως μικρά έργα τέχνης, μετά από δεκατίες από την «αποστολή» τους γίνονται κοσμήματα.
Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το περιδέραιο «Ταχυδομικό Περιστέρι, Ελλάς 2003» από τη συλλογή Φιλοτελισμός, που φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Μου θυμίζει ακριβώς την αγάπη μου για τα γραμματόσημα και ταυτόχρονα μπορεί να με ταξιδέψει παντού! (Επίσης, ταιριάζει άψογα με τα τζίν μου!)
6. Ποιά βασικά κομμάτια πιστεύεις ότι πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στη συλλογή της από κοσμήματα?
Το κόσμημα για κάθε γυναίκα αποτελεί την έκφραση της προσωπικότητάς της. Το κάθε κόσμημα που αποκτά στη συλλογή της, συνθέτει το προσωπικό ύφος και στυλ κάθε γυναίκας. Επομένως θα έλεγα ότι κάθε συλλογή δεν αποτελείται από συγκεκριμένα κομμάτια που θα μπορούσε να έχει κάθε γυναίκα, αλλά πολύ περισσότερο κάθε συλλογή αποτελείται από κοσμήματα που συνοδεύουν την καθεμία στα διάφορα σημεία της ζωής της.
7. Ποιά είναι τα λάθη που κάνουν συνήθως οι γυναίκες με τα αξεσουάρ τους? Τί θα συμβούλευες τις αναγνώστριές μας να προσέξουν?
Νομίζω ότι ένα βασικό λάθος είναι εκείνο του «όσο περισσότερα τόσο καλύτερα». Το οποίο πιθανά προέρχεται από την έλειψη της μοναδικότητας και ιδιαιτερότητας των κοσμημάτων ή αξεσουάρ που είναι διαθέσιμα στα καλάθια των καταστημάτων. Έτσι, θεωρώ ότι η κάθε μία από έμας θα πρέπει να αναζητά το αξεσουάρ εκείνο που της δίνει μία ιδιαίτερη ικανοποίηση. Νομίζω ότι το χειροποίητο κόσμημα στο τομέα αυτό μπορεί να δώσει περισσότερες αφορμές και επιλογές στην απαίτηση για κομψότητα και μοναδικότητα.
03
8. Πού μπορούμε να δούμε τη συλλογή σου?
Κομμάτια από τη συλλογή Φιλοτελισμός μπορείτε να βρείτε στο πωλητήριο του Πελοπονησσιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο.
Ενώ, ιντερνετικά μπορείτε να επισκεφτείτε το διαρκώς ενημερωμένο website http://chartaetos.wix.com/chartaetos
Ή να μας ακολουθήσετε για να μαθαίνετε τα νέα μας στις σελίδες:
Facebook Page https://www.facebook.com/kitechartaetoshop
+Google Page https://plus.google.com/u/0/b/103213542102392980688/103213542102392980688
Pinterest https://www.pinterest.com/chartaetos
9. Τί να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον?
Αν κάνει κανείς μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλα μέρη του τόπου μας, θα διαπιστώσει ότι ορισμένες από τις οδούς έχουν υπέροχα ονόματα! Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φορούσατε κόσμημα με το όνομα κάποιας οδού που ίσως είχατε βγει κάποτε βόλτα ή είχατε δώσει το πρώτο σας φιλί;
04
Τί θα λέγατε να κάνετε δικό σας ένα μοναδικό δαχτυλίδι της συλλογής Φιλοτελισμός? Αρκεί να ακολουθήσεις τα 4 παρακάτω υποχρεωτικά βήματα:
1. Κάνε Like στη σελίδα kitechartaetoshop.
2. Κάνε Like στη σελίδα Out Of The Box.
3. Κάντε Like και Public Share τη φωτογραφία του διαγωνισμού.
4. Αφήστε μας ένα comment κάτω από το post.
Λίγα λόγια για το δώρο:
*Limited Edition (1 κομμάτι μόνο διαθέσιμο)*
Δαχτυλίδι «Lorsh Hessen»από τη συλλογή Φιλοτελισμός.
Αποτελείται από γραμματόσημο Γερμανίας 1965 εγκλεισμένο με υγρό γυαλί σε δαχτυλίδι διαστάσεων 2 x 2cm και ρυθμιζόμενο μέγεθος.

16 comments

  1. Πρωτοτυπες δημιουργιες ,μπραβο στην δημιουργο

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.