WoodLic – Interview

1. Πριν μιλήσουμε για το Woodlic, πείτε μας ποιοι κρύβονται πίσω από το Brand.
Οι δημιουργοί αυτού του brand είμαστε ο Χρήστος Τσούτσουρας, 31 ετών και η Λία Πανταζή 23 ετών. Όλα τα προϊόντα WoodLiC σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά απο εμάς τους δύο.
2. Πότε δημιουργήθηκε το Woodlic?
Η WoodLiC ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 με στόχο την δημιουργία απλών καθημερινών αξεσουάρ φτιαγμένα μόνο από ξύλο.
2
3. H ιδέα κατασκευής αξεσουάρ από ξύλο πώς προέκυψε?
Σκεπτόμενοι να δημιουργήσουμε κάτι ιδιαίτερο και εντυπωσιακό, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το ξύλο εφόσον, εγώ σαν Χρήστος γνώριζα την επεξεργασία του ξύλου.
4. Η συλλογή περιλαμβάνει παπιγιόν, γραβάτες, κοσμήματα αλλά και τσάντες, όλα κατασκευασμένα από ξύλο. Πείτε μας κάποια πράγματα για αυτή.
Η συλλογή μας για το Καλοκαίρι 2015 είναι βασισμένη στα ελληνικά νησιά. Καθε ξύλινο παπιγιόν εκπροσωπεί ένα ελληνικό νησί, και νέες τσάντες φτιαγμένες απο ξύλο και φελλό κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.
5. Ποιά είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιείτε αλλά και από που αντλείτε έμπνευση για το σχεδιασμό της συλογής σας.
Φυσικά το κύριο υλικό που χρησιμοποιουμε είναι το ξύλο, όπως καστανιά, έλατο, φλαμούρι, στις φυσικές τους αποχρώσεις, όμως για την υλοποίηση κάποιων προϊόντων όπως οι τσάντες χρειάζεται δέρμα και μαύρη τσόχα για την εσωτερική τους επένδυση.
1
6. Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείτε μέχρι να τελειοποιηθεί ένα από τα κομμάτια της συλλογής σας.
Αρχικά φανταζόμαστε ένα προϊόν, στη συνέχεια το σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το αντίστοιχο πατρόν που χρειάζεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το δείγμα. Τέλος, δουλεύοντας επάνω σε αυτό, παρατηρούμε την αντοχή, την κομψότητα και τη χρησιμότητα του προϊόντος έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την αγορά!
7. Όλα σας τα κομμάτια είναι ευφάνταστα και πολύ ιδιαίτερα. Πώς φαντάζεστε αυτόν που τα φοράει?
Το μόνο που αναζητούμε σε έναν πελάτη μας είναι να αγαπάει το προϊόν το οποίο κατασκευάσαμε για αυτόν αποκλειστικά και να το χαίρεται καθε στιγμή και ώρα της ημέρας του…
8. Από τη συλλογή δε λείπει και το “παιδικό τμήμα”. Μιλήστε μας για αυτό.
Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς θέλουν να έχουν τα παιδάκια τους πάντα περιποιημένα και chic. Έτσι αποφασίσαμε ότι και οι μικροί μας φίλοι έχουν δικαίωμα να φοράνε όμορφα ξύλινα αξεσουάρ καθώς τους δίνει μια φινέτσα μεγάλου!
9. Τί συμβαίνει με το χειροποίητο προϊόν? Πιστεύετε ότι είναι εφικτό ένας δημιουργός να κοστολογεί τις δημιουργίες του ανάλογα με την δουλειά που κάνει?
Είναι πολύ δύσκολο για έναν δημιουργό να κοστολογεί τα έργα του διότι η αγάπη που δίνει σε αυτό υπερισχύει της προσωπικής εργασίας κι αυτό τον αποσυντονίζει στο γεγονός να λάβει μια απόφαση για την τιμή του. Το πιο όμορφο σε ενα χειροποίητο προϊόν είναι ότι κάποιος κάπου το κατασκευάζει αποκλειστικά για εσένα. Είναι μοναδικό, έχει τις δικές του “ατέλειες” που το κάνει να ξεχωρίζει.
3
10. Πού μπορεί κανείς να δει και να αγοράσει κομμάτια της συλλογής σας?
Ολα τα προϊόντα WoodLiC βρίσκονται στο www.woodlic.com όπου ο καθένας μπορεί να αγοράσει το αγαπημένο του ξύλινο αξεσουάρ με ενα κλικ. Επίσης στο Facebook στη σελίδα Lia Pantazi’s Handmade Inspirations μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μάθει όλες τις boutique που συνεργαζόμαστε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ωστε να τα βρει ετοιμιοπαράδοτα.
11. Τί να περιμένουμε από εσές στο μέλλον αλλά και τί εύχεστε για το Woodlic?
Σύντομα θα υπάρξουν νέες προτάσεις από ξύλο, εμπνευσμένες από τους ανθρώπους γύρω μας και από την καθημερινότητα όλων μας! Ευχόμαστε ο κόσμος να συνεχίσει να αγαπάει την δουλειά μας όπως τώρα γιατί αυτό είναι η αφορμή και η δύναμη μας να δημιουργούμε συνεχώς νεα πράγματα…
4

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.