2

RinaMa Creations – Interview and Giveaway

Πάντα το χειροποίητο δίνει μία ξεχωριστή αίσθηση σε αυτόν που το φοράει γιατί κρύβει μέσα του κάτι από την αγάπη και το μεράκι του δημιουργού. Όταν μάλιστα τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο είναι τόσο κοντά στη φύση και τη γη τότε η αίσθηση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη. Η δημιουργός του RinaMa επηρεασμένη από τις σπουδές της και από τη σύγχρονη γυναίκα, ξέρει πολύ καλά πως να συνδυάζει τις λιτές γραμμές και τους όγκους, τη minimal και την πιο industrial αισθητική και σήμερα φιλοξενείται στο Out of the Box για να μας πει τη δική της ιστορία…

01

1. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι το RinaMa και πότε ιδρύθηκε?

RinaMa είναι το «αποτύπωμα» των καλλιτεχνικών μου αναζητήσεων, όταν λίγο μετά τις σπουδές μου στην διακόσμηση κ στην ανακαίνιση κτιρίων άρχισα να βλέπω το κόσμημα με ένα άλλο μάτι, πιο δημιουργικό, πιο γεωμετρικό, πιο ιδιαίτερο, πιο…RinaMa!!!!

2. Από πού προέρχεται το αινιγματικό όνομα RinaMa?

Tο αίνιγμα βρίσκει την λύση του στην δημιουργό!!! Αν κάνεις έναν αναγραμματισμό στο όνομα μου θα βρεις κ την λύση που ψάχνεις!!!

02
3. Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το χειροποίητο κόσμημα? Είναι κάτι που έχεις σπουδάσει ή είναι απλά ο τρόπος για να εκφράσεις την ανάγκη σου για δημιουργία?

Οι σπουδές μου στην διακόσμηση κ την ανακαίνιση κτιρίων σίγουρα βοήθησαν στο να έρθει στην επιφάνεια κάτι που υπήρχε ήδη καλά κρυμμένο μέσα μου: η αγάπη μου για το κόσμημα κ η ανάγκη για δημιουργία μέσα από μια πιο καλλιτεχνική μάτια. Ζώντας κ σε μια εποχή οπού ο χώρος της μόδας έχει μια μαζικοποίηση κ όλοι γύρω μας φοράνε τα ίδια, θέλησα να ξεφύγω από όλο αυτό κ έτσι άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα μου κοσμήματα, τα οποία ήθελα να είναι μοναδικά, ιδιαίτερα, πρωτότυπα, άπλα…διαφορετικά!!! Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

4. Τί περιλαμβάνει η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/15?

Η συλλογή Φθινόπωρο – Χειμώνας 2014/15 είναι επηρεασμένη από την έντονη ανάγκη όλων μας να επιστρέψουμε πιο κοντά στην πηγή μας, στην φύση. Και τι πιο όμορφο από το ξύλο!!! Η μυρωδιά του, η υφή του, οι δυνατότητες που σου προσφέρει να δουλέψεις – να παίξεις μαζί του, είναι αυτά που με οδήγησαν στο να δημιουργήσω κοσμήματα με διάφορα είδη ξύλου. Πρόκειται για μοναδικά κομμάτια που έχουν δουλευτεί κάθε ένα με ιδιαίτερο τρόπο.

03
5. Τα κοσμήματά σου χαρακτηρίζονται από αυστηρές αρχιτεκτονικές γραμμές και αποπνέουν μία industrial αισθητική. Από πού αντλείς έμπνευση?

Η αγαπημένη μου περίοδος είναι η δεκαετία του 20 με 30 και αυτή αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης μου στις πρώτες μου συλλογές. Η τελευταία συλλογή είναι αρκετά πιο μινιμαλιστική κ γεωμετρική αν και οι γραμμές εξακολουθούν να είναι αυστηρές. Έμπνευση μου μπορεί να είναι κάθε στιγμή από τις ζωές όλων μας. Αρκεί μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας κ οι εικόνες είναι τόσες πολλές που δίνουν το ερέθισμα για πολλές ιδέες!!!

6. Ποιά είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείς?

Το βασικό υλικό είναι το ξύλο. Χρησιμοποιώ πολλά είδη ξύλου. Κάποια από αυτά είναι το μαόνι, γιατί είναι μαλακό και εύκολο στην χρήση του με αποτέλεσμα να μπορώ να δημιουργήσω το σχήμα του κοσμήματος που έχω σχεδιάσει, το σφένδαμο, γιατί λόγω του χρώματος του μπορώ να αποδώσω τα χρώματα που θέλω και ο έβενος που λατρεύω, λόγω του σκούρου χρώματος του και της σκληρότητας του.

04

 7. Πώς φαντάζεσαι τη γυναίκα που φοράει τα κοσμήματά σου?

Όπως και αν την φαντάζομαι η πραγματικότητα με ξεπερνάει!!! Το πιστεύεις ότι βλέπω διαφορετικούς τύπους γυναικών που κάθε μία φοράει κάποιο από τα κοσμήματα μου και όμως είναι τόσο διαφορετικό!!! Χαίρομαι γιατί ένα κόσμημα τελικά μπορεί να καταφέρει να αναδείξει ένα διαφορετικό στοιχείο του χαρακτήρα μιας γυναικάς!!!

8. Πού μπορεί κανείς να βρει κομμάτια της συλλογής σου?

website – e-shop: http://www.rinamacustommade.com
facebook: www.facebook.com/RinaMaDimiourgies
instagram: RINAMA_WORKSHOP
mail: mthomopoulou@outlook.com
Phone:6974040177
Workshop: κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

05
9. Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον αλλά και ποιά είναι τα όνειρά σου για το RinaMa?

Είμαι άνθρωπος που ζω το σήμερα και μου αρέσει να απολαμβάνω την στιγμή Οπότε δεν ξέρω τι να σου πω για το μέλλον!!! Η έμπνευση δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδια!!! Έχει στιγμές δημιουργίας!!! Ελπίζω αυτές οι στιγμές να είναι εξίσου ευχάριστες όσο ήταν μέχρι σήμερα!!! Άλλα επειδή μου αρέσει να είμαι και ονειροπόλα, κάνουμε πολλά όνειρα με την RinaMa!!! Ελπίζω σύντομα να πραγματοποιηθούν!!! Μέχρι τότε…let’s create

Coming Soon

www.rinamacustommade.com

Επειδή ξέρουμε ότι ειδικά τώρα που έρχονται οι γιορτές θέλετε να κάνετε εμφανίσεις που θα ξεχωρίζουν, η «RinaMa Δημιουργίες» κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από σφένδαμο σε χρώμα της επιλογής σας.

Βρείτε όλες τι λεπτομέρειες εδώ!

Comments 2

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *